Kans voor kinderen
door onderwijs in Burkina Faso

Welkom op onze website

 

Zibenere (Welkom)


Welkom op de site van Kans voor Kinderen in Burkina Faso door onderwijs.

Het lijkt voor veel jongeren in Nederland een ideaal bestaan: niet naar school hoeven. Zij voelen school vaak als een moeten. In Afrika staan de kinderen echter in de rij om te leren lezen en schrijven. Helaas hebben veel ouders niet de financiële middelen om het schoolgeld te betalen. Zo is het ook in Burkina Faso het geval. In dit West-Afrikaanse land met meer dan 19 miljoen inwoners, kan maar ongeveer een kwart van de bevolking lezen en schrijven.

Blanche Slenders- Zoungrana, geboren in Doulougou, was één van die gelukkigen. Zij volgde wel onderwijs. Inmiddels woont ze met haar man Gerard vanaf 1999 in het dorp Bergeijk in Nederland. Gerard heeft tientallen jaren voor de Nederlandse staat als ontwikkelingswerker in diverse landen gewerkt.

Blanche en haar man helpen, sinds ze in Nederland wonen, kinderen uit het geboortedorp van Blanche op het gebied van onderwijs en leefomstandigheden. Hierbij kregen ze steeds meer hulp van vrienden. Daarom besloten Blanche en Gerard in het jaar 2007 samen met enkele vrienden een vereniging op te richten om de hulp aan de kinderen in Doulougou breder op te kunnen zetten.

Via onze website willen wij u deelgenoot maken van het werk van onze vereniging. Wij hebben een werkgroep in Nederland en een werkgroep in Burkina Faso. U vindt hier feiten en verhalen van de kinderen uit Burkina Faso en hun ouders. We vertellen over de projecten die op onze weg kwamen om de leefbaarheid in en rond het dorp te vergroten. Bijvoorbeeld het installeren van drinkwaterpompen, het ondersteunen van een gezondheidscentrum en de groentetuin voor de vrouwen. We nemen u mee naar het dorp waar Blanche Zoungrana werd geboren en waarmee we door haar enthousiasme bevriend zijn geraakt.

Ervaar hoe fantastisch het is deze kinderen de kans te geven zich te ontwikkelen. Een kans die ze zonder uw steun niet zouden krijgen.