Kans voor kinderen
door onderwijs in Burkina Faso

Het ontstaan van de vereniging

De vereniging Kans voor Kinderen in Burkina Faso ( KVKBF) is opgericht in januari 2007. Bij de oprichting zijn een tiental mensen uit Bergeijk, allen vrienden van Blanche Zoungrana, betrokken.

Blanche woont in Bergeijk, maar is geboren en opgegroeid in Doulougou, een dorp in Burkina Faso. Zij heeft daar de lagere school gevolgd. Haar middelbare opleiding heeft ze in de hoofdstad Ouagadougou, gevolgd. Zij heeft haar man Gerard Slenders, die geboren en getogen is in Bergeijk in Nederland, ontmoet toen hij voor zijn taak als ontwikkelingswerker in Burkina Faso was gestationeerd. Hierna zijn ze samen voor het werk van Gerard naar andere landen gereisd. Vanaf 1999 woont het gezin in Bergeijk.

Blanche heeft altijd intensief contact gehouden met haar familie en vrienden in haar geboortedorp Doulougou en omstreken. Zij wordt hierin actief gesteund door haar man Gerard en hun volwassen kinderen. Op verschillende manieren heeft het gezin Slenders de afgelopen jaren kinderen en hun ouders in en rondom het dorp Doulougou geholpen.

Via de contacten van Blanche en Gerard raakten steeds meer mensen enthousiast en betrokken bij deze activiteiten. Hierdoor groeiden de activiteiten en projecten in Nederland en in Burkina Faso. Uiteindelijk is besloten om een vereniging op te richten om de steeds groter wordende projecten te kunnen blijven ontwikkelen en uitvoeren.

Dankzij de kennis van Blanche en haar man Gerard, beschikt de vereniging Kans voor Kinderen in Burkina Faso over een goed inzicht in de leefomstandigheden en de belemmeringen van de ontwikkelingsmogelijkheden van de mensen op het platteland en in de steden. Wij sluiten daardoor met onze projecten goed aan bij de behoeften en wensen van de lokale bevolking.